trešdiena, 2010. gada 22. decembris

Kas notiek? decembris 2010 :)

Neliels atskats uz bijušo un mazliet par nākotnes plāniem.
Kopš pēdējo reizi pastāstīju par nākotnes plāniem un notikušo ir pagājis nu jau vairāk kā divi mēneši. Kas tad ir noticis pa šo laiku?
  • Sajutos pabeidzis rakstu sēriju par indeksiem un izveidoju PDF dokumentu, kurā emuāra rakstu apvienojums par indeksu pamatiem. Pārškirstot, protams, miljons lietas ko varētu un/vai vajadzēja rakstīt skaistāk, smukāk, precīzāk. No atsauksmēm- esot grūti lasīt.. Nu tāds sausais atlikums- vismaz pats esmu daudz iemācījies rakstot. Nākotnē centīšos rakstīt labāk :). Bet nu- ieteiktu ja ne visu, tad vismaz Indeksu apkope izlasīt un pamēģināt.
  • Šo divu mēnešu laikā arī blogā ievietots viens cita autora darbs- Datu eksports/imports ar bcp! Paldies Jurim. Klusa cerība, ka tas nav pēdējais raksts :). Ja nu kādam rodas vēlme ko uzrakstīt, droši, droši..
  • Vēl paldies Gintam par rakstu!
Un tad par nākotnes plāniem..
  • Atgriežoties pie iepriekš solītās optimizācijas sadaļas- joprojām tam briestu un tas arī kaut kad būs. Iespējams gan, ka ne šogad..
  • Joprojām vēl ir doma par pāris rakstiem indeksu sakarā. Gribu vairāk saprast kā tiek aprēķināts, kurus indeksus vēl vajadzētu (ir DMV speciāli priekš tā). Tad vēl gribētu papētīt vairāk un uzrakstīt par kolonu un indeksu statistiku (to statistiku, ko SSMS var apskatīt tabulām izvēršot "Statistics" sadaļu). Tad vēl par resursu slēgšanu, vaicājumu izpildes laika stastistiku (statistics time), indeksu SARGS dažām niansēm- citiem vārdiem- where daļas interesantām "der zināt" lietām. BET šīs lietas pagaidām nobīdīšu otrajā plānā (skatīt nākamo punktu :))
  • Doma mēģināt sagatavoties un nokārtot eksāmenu #70-441. Nu jau gan pēdējais brīdis, drīz jau tāds būs antīks (un rodas sajūta ka pašam ar beidzot vajadzēs sākt iemēģināt SQL Server 2008 praksē).. Kam tas eksāmens vajadzīgs? Manā gadījumā eksāmens ir veids, kā apgūt kaut ko konkrētu, konkrētos rāmjos.. Daudzas lietas no SQL Server ikdienā neizmantoju. Gatavojoties, savukārt, tiek aptaustītas tās"ikdienā nelietoju fīčas", kas mēdz vēlāk noderēt..
  • Tāpēc no iepriekšējā punkta izriet ideja uzrakstīt kaut ko virspusēju par (1) Service Broker (2) Notification services (3) DBMail/DatabaseMail (4) Web services.. Solīt gan nesolu, bet ideja tāda ir.

3 komentāri:

  1. Nu jau jāsāk skatīties uz 2011 SQL Serveri, kā redzams, tas ir nošpikojis vismaz vienu lietu no Oracles ;)
    http://sqlblog.com/blogs/aaron_bertrand/archive/2010/11/11/sql-server-11-denali-using-sequence.aspx

    AtbildētDzēst
  2. Vai ir paredzēts arī kāds raksts par SPSS programmu datu apstrādi? Tas man būtu interesanti...

    AtbildētDzēst