otrdiena, 2012. gada 26. jūnijs

SQL Server parametrs: "max server memory (MB)"

Bieži šis SQL Server parametrs tiek atstāts noklusētais- 2147483647 (vērtība SQL Server 2008R2 gadījumā- msdn). Lai arī vairumā gadījumu SQL Server lieliski tiek galā ar atmiņas vadību pats saviem spēkiem, šāda konfigurācija atsevišķās situācijās var būtiski traucēt SQL Server darbu.

SQL Server izmanto tik operatīvās atmiņas, cik vien var/vajag- vienmēr ir labāk strādāt ar datiem, kas ir operatīvajā atmiņā- tie ir ātri pieejami. Ideālā gadījumā visi datu bāzes dati pie pirmās nepieciešamības tiek ielasīta operatīvajā atmiņā un turpmāk no turienes arī izmantoti. Tik vien kā datu rakstīšanai nepieciešamais IO. Realitātē operatīvās atmiņas parasti nav pietiekami, tādēļ tajā tiek turēti tikai visbiežāk lietotie dati.

Vēl jārēķina, ka SQL Server nav vienīgais, kas darbojas uz datora. Pavisam noteikti vēl ir vismaz operētājsistēma, kuras efektīvai funkcionēšanai (un normālas SQL Server darbības nodrošināšanai) ir nepieciešama operatīvā atmiņa. Vienā brīdī var sākties cīņa par resursiem, kas var būtiski iespaidot SQL Server ātrdarbību.

Šādā gadījumā SQL Server var sākt būtiski sliktāk darboties. Lai tā nenotiktu, būtu jāierobežo SQL Server iespēja lietot pārāk daudz resursus, nodrošinot operētājsistēmai tai nepieciešamo daļu.

Rekomendācijas
msdn:
Memory Management Architecture
Optimizing Server Performance Using Memory Configuration Options
Maksimālās atmiņas rekomendācijas:
Glenn Berry's
http://sqlskills.com/
Minimālās atmiņas rekomendācijas:
pieejamais RAM apjoms/2 (http://thomaslarock.com/)

Konfigurācijas apskatīšana un mainīšana
Mainīt šos uzstādījumus sysadmin atbildība.
Lai apskatītu, skripts:
exec sp_configure 'Show Advanced Options', 1;
Reconfigure;
exec sp_configure 'max server memory (MB)'
exec sp_configure 'min server memory (MB)'
Lai labotu, skripts:
exec sp_configure 'Show Advanced Options', 1;
Reconfigure;
exec sp_configure 'max server memory (MB)', 3201 -- vērtība, MB
exec sp_configure 'min server memory (MB)', 1500 -- vērtība, MB
Reconfigure
No SSMS- labā poga uz servera -> properties -> Memory. Šajā logā var gan apskatīt, gan mainīt minimālo un maksimālo servera atmiņu:

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru