otrdiena, 2012. gada 5. jūnijs

SSMS: Skriptu ģenerēšana tabulas datiem

Visai bieža ir nepieciešamība izveidot skriptu sākotnējo datu ielādei (piemēram- klasifikatoru datiem). Nez kāpēc biju iedomājies, ka labākais ko šādā situācijā izdarīt nelietojot citu izstrādātāju produktus (red-gate atstāja ļoti labu iespaidu, diemžēl tikai demo- divas nedēļas palietoju)- datus eksportēt un pēc tam importēt.

Lai nu kā, šodien pavisam netīšām sapratu, ka nesen manis lamātais skriptu ģenerēšanas uzdevums var būt ļoti, ļoti noderīgs un vairākas lietas biju palaidis garām neiedziļinoties "Advanced" sadaļā. Tā poga, starp citu, man nemaz neliekas intuitīva (dēļ atrašanās vietas)..

Tātad, kā uzģenerēt Insert komandas datu ievietošanai?

1. Labā poga uz datu bāzes, Tasks -> Generate Scripts.
2. Sekojam soļiem- Choose Objects izvēlamies tabulu/as, kurām vajag ģenerēt skriptus:

3. Sadaļā Set Scripting Options izvēlamies- "Save to file" un "Single file per object" (vai kā jums ērtāk- piemēram, jaunā logā):
 
un klikšķinam "Advaned". Šajā daļā var izvēlēties, ka izveidot skriptus datiem:

4. un tad tikai "OK" un  "Next", "Next", "Finish"!


Un teikšu godīgi- bāc, es nesaprotu, kādēļ šo biju palaidis garām! Elementāri un tieši tā, kā vajag, pie tam bez maksas un liekām problēmām! Ceru, ka kādam noderesēs ;).

Vēl viena piebilde- ja nepieciešams tabulas datus salīdzināt un ģenerēt datu maiņas skriptu, var izmantot TableDiff.exe (tablediff utility). Tā ir viena no TOP 10 neredzamajām SQL fīčām. Ir atrodams arī rīks, kas noder grafiskai TableDiff.exe lietotšanai, diemžēl gan uz 64 bit mašīnas man to neizdevās veiksmīgi izmēģināt, bet komandvirknes sintakse nemaz nav tik sarežģīta.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru