ceturtdiena, 2011. gada 31. marts

Rīks: ClearTrace

Pēc video noskatīšanās iemēģināju tajā minēto rīku- ClearTrace. Rīka galvenā nozīme- normalizēt ar SQL Server Profiler noķertos ziņojumus. Rīks tiešā veidā atvieglo ātrdarbības problēmu konstatēšanu.

otrdiena, 2011. gada 29. marts

Katalogu skati (Catalog Views)

Katalogu skati satur noderīgu un ļoti dažādu informāciju par SQL Server. Šajā rakstā piemēru apkopojums, kur šī informācija tiek izmantota emuāru rakstos.

ceturtdiena, 2011. gada 24. marts

Kāpēc izmantot MS SQL Server 2008

Pamazām sāk parādīties iemesli, kas man liekas vilinoši lai izvēlētos strādāt ar SQL Server 2008. Šajā rakstā apvienoju lietas, kas mani ir ieinteresējušas.

trešdiena, 2011. gada 23. marts

Retinātie faili (Sparse files)

Retinātie (sparse) faili ir NTFS failu sistēmas iespēja. Īsumā ideja- fails aizņem tikai tik daudz vietas, cik tajā ir reālie dati. Pārējā vieta paliek pieejama OS.

pirmdiena, 2011. gada 21. marts

SSMS: Konekciju krāsas

Noderīga iespēja SSMS- norādīt konekcijai krāsu, kas parādās vaicājumu rakstīšanas loga apakšā. Piemēram, viena krāsa testa videi, cita (hmm, uzkrītoši sarkana) produkcijas videi.

pirmdiena, 2011. gada 14. marts

SQL Server kursors bez kursora

Interesanti, kā tad tas ir- kursors bez kursora? Kursori man nepatīk (lai arī to ienaidnieks gluži neesmu), tādēļ, kad vien iespējams, mēģinu panākt līdzvērtīgu rezultātu neizmantojot kursoru.

trešdiena, 2011. gada 9. marts

Piemērs: Skats ar "With Check Option"

Ja maināmam skatam (updateable view) ir opcija "With Check Option", tad pirms datu mainīšanas tiek veikta pārbaude, vai izmaiņu gadījumā skats joprojām šo rindu atgriezīs. Ja tā nav, datu mainīšana tiek aizliegta.
Lielisks parametrs papildus datu drošībai datu bāzē.

otrdiena, 2011. gada 8. marts

piektdiena, 2011. gada 4. marts

DML trigera atslēgšana

Rakstā aprakstīts kā var aizliegt tabulas/skata DML trigera izpildi. Dots piemērs un skaidrojums, kāpēc tas ne vienmēr ir derīgs risinājums.

ceturtdiena, 2011. gada 3. marts

Piemērs: Instead Of DML trigeris skatam

Rakstā ar piemēru parādīts "Tā vietā" (Instead Of) trigeris uz skata. Ideja tāda, ka skats attēlo visus tabulas ierakstus, kam nav norādīta pazīme "Dzēsts". Dzēšot ierakstu no skata, tie tiek nevis izdzēsti, bet atzīmēti kā dzēsti.

trešdiena, 2011. gada 2. marts

Piemērs: DML trigeris audita ierakstiem

Piemērā izveidota testa tabula un audit tabula, kurā tiek reģistrēts izmaiņu veicējs (kopā ar citu informāciju). Parādīta Inserted un Deleted tabulu izmantošana praksē.

otrdiena, 2011. gada 1. marts

DML trigeri

DML (Data Manipulation Language) trigeri ir pats senākais un biežāk izmantotais trigeru veids SQL Server. Šajā rakstā aprakstītas manuprāt svarīgākās lietas.