ceturtdiena, 2011. gada 31. marts

Rīks: ClearTrace

Pēc video noskatīšanās iemēģināju tajā minēto rīku- ClearTrace. Rīka galvenā nozīme- normalizēt ar SQL Server Profiler noķertos ziņojumus. Rīks tiešā veidā atvieglo ātrdarbības problēmu konstatēšanu.

[2013-02-18] ir vērts apskatīt šo: Rīks: Qure Analyzer
 
Attēls (no šeienes)

Galvenā ideja
SQL Server Profiler ieraksta aktivitāti SQL Server (var filtrēt ko vēlas ierakstīt pēc dažādiem parametriem). Tiek ierakstīti SQL Vaicājumi, procedūru izsaukumi utt utt. Problēma ir tāda, ka ierakstītie vaicājumi ir tieši tādi, kādi tie tiek izsaukti. Līdz ar to, piemēram, "Select 1" un "Select  1" nav viens un tas pats- atšķirība ka vienā gadījumā ir divi tukšumi, otrā- tikai viens. tāpat arī parametri-
"Select * From Table Where a = 1" un
"Select * From Table Where a = 2"
tiek uzskatīti par dažādiem vaicājumiem, lai arī patiesībā viens un tas pats tas ir. Rīks gan vienu gan otru gadījumu normalizē tā, lai tiktu izslēgta, pēc būtības vienādu, vaicājumu dublēšana.
Lejupielāde
ClearTrace (bezmaksas rīks, tur arī prasības, ekrān-šāviņi)
Lietošana
1. Palaiž rīka izpildes failu (ClearTrace.exe). Pirmajā reizē norādām serveri un datu bāzi, kas tiks izmantota, lai saglabātu un apstrādt trace failus (laba doma būtu izveidot atsevišķu datu bāzi, kurā viss šis process notiks).
2. Jāieraksta pats trace- tas darāms ar SQL Server Profiler. Ierakstītais trace jāsaglabā failā.
3. Saglabātais fails jānorāda ClearTrace programmā un jāiemportē datu bāzē (to, ko norādīja pirmajā solī).
4. Programmā ClearTrace analizējam rezultātus no dažādiem skatu punktiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru