piektdiena, 2012. gada 6. jūlijs

SSMS: Uzstādījumi, ko mainu

Uzinstalēju jauno SSMS (lejupielāde: Microsoft® SQL Server® 2012 Express, instalēju tikai SQL Server Management Studio Express. Par iespaidiem drusku vēlāk, kad būs kāds brīdis pastrādāts). Secināju- ir pāris lietas, pie kurām esmu visai pieradis tādēļ uzreiz jāpamaina uzstādījumos. Šodien nekādi nevarēju atcerēties, kurā vietā šīs lietas jāmaina, tādēļ fiksais rakstiņš atmiņas uzlabošanai (konkrētie iestatījumi spēkā gan 2005, gan 2008, gan 2008R2 gan arī 2012 SSMS).

Noklusēti vaicājumu logs izskatās šādi:

Man šķiet- pārāk daudz informācijas cilnēs (Tabs). Un pietrūkst līniju numuri.
Šādi:


Lai mainītu cilnes nosaukumus jāiet uz Tools-> Options-> Text Editor-> Editor Tab and Status Bars-> Tab Textun:

Lai pieliktu līniju numurus, jāiet uz Tools-> Options-> Text Editor-> Transact-SQL-> General un ķeksītis pie Line numbers:

Protams, vēl bez tā jāveic saglabāto serveru konekciju imports (ar visām konekciju krāsām SSMS: Konekciju krāsas) un arī jāpamaina veids, kā notiek SSMS: Rezultātu kopēšana.

[Papilidināts 2012-07-23]
SSMS 2012 Object Explorer taustiņš F5 nevis atjaunina datus, bet gan laiž atkļūdošnu. Tas nav tas, pie kā būtu pieradis, patiesībā- daudzi pie tā nav pieraduši (MS connect). Pēc idejas tam būtu jābūt salabotam, bet vismaz manā versijā vēl nav. Izdevās to novērst (sqlservercentral) palabojot Tools-> Options-> Environment-> Keyboard (remove lieko):

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru