otrdiena, 2011. gada 25. oktobris

Service Broker: asinhrons trigeris

Service Broker (SB) nodrošina ziņojumu sūtīšanu un rindas SQL Server- par to kas tas īsti ir var lasīt msdn. Šajā rakstā piemērs, kā izmantojot SB var realizēt asinhronu trigeri SQL Server datu bāzē.

piektdiena, 2011. gada 14. oktobris

SSMS: Datu bāzes tabulu pārskats

Pārskats par datu bāzes tabulām un kolonnām tajās (ar papildinformāciju). To iespējams lejupielādēt un pēc tam atvērt no SQL Server Management Studio (SSMS) vides. Turpinājumā lejupielādes adrese un lietošanas instrukcija.

trešdiena, 2011. gada 12. oktobris

SQL Server uniqueidentifier datu tips

Globāli unikāli identifikatori (bieži dēvēti kā "GUID") SQL Server datu bāzē tiek glabāti kā datu tips "uniqueidentifier". Šis datu tips ir ar plusiem un arī mīnusiem.

otrdiena, 2011. gada 11. oktobris

Identifikatori un atslēgvārdi

Par to, kas ir identifikatori un kas ir atslēgvārdi gribu uzrakstīt, jo samulsu sākot domāt par "Default" kā identifikarotu un kā atslēgvārdu. sāku prātot, kas ir kas..

Lietotāja definētas funkcijas (kas atgriež tabulu)

Iepriekš rakstīju par Iekļautām (inline) lietotāja definētām funkcijām. Arī tās atgriež tabulu, tomēr būtiska nianse ir tā, ka tādas funkcijas var strādāt tikai ar vienu vaicājumu. Pielāgojot datus pirms to atgriešanas (vairākas t-sql komandas) ir jāizmanto sarežģītāka sintakse- par to turpinājumā.

trešdiena, 2011. gada 5. oktobris

Iekļautās (inline) lietotāja definētās funkcijas

Iekļautās lietotāja definētās funkcijas kā likums atgriež tabulu. Un kā likums- sastāv tikai no viena (varbūt pat ļoti sarežģīta) vaicājuma.