piektdiena, 2011. gada 14. oktobris

SSMS: Datu bāzes tabulu pārskats

Pārskats par datu bāzes tabulām un kolonnām tajās (ar papildinformāciju). To iespējams lejupielādēt un pēc tam atvērt no SQL Server Management Studio (SSMS) vides. Turpinājumā lejupielādes adrese un lietošanas instrukcija.

SSMS vidē var iegūt vairākus pārskatus, kas kļūst pieejami kopā ar SSMS instalāciju. Šie pārskati ir konteksta jūtīgi. Tas nozīmē, ka atkarībā no tā, kur jūs atrodaties, jūs varat iegūt dažāda veida pārskatus. Papildus tam ir iespēja norādīt pielāgotu pārskatu fizisko atrašanās vietu, kas tiks palaisti SSMS vidē.

Arī es esmu izveidojis vienu pārskatu, kas parāda informāciju par datu bāzes tabulām un kolonnām, kas ir tajās. Jūs to varat lejupielādēt: https://sites.google.com/site/sqlbloglejupielades/, fails ar nosaukumu "DBTabuluApraksts.rdl".

Uzmanību! Pārskatā kolonnu apraksts tiek ņemts no "Description" lauka, ko var aizpildīt veidojot datu bāzes tabulu diagrammu (vairāk lasiet rakstā DB objektu paplašinātās īpašības (Extended properties)).

Uzstādīšanas un lietošanas instrukcija
 1. Lejupielādējiet failu "DBTabuluApraksts.rdl" uz sava datora. Ja vēlaties šo pārskatu lietot bieži, tad labāk vietā, kur tas netraucēs.
2. SSMS vidē datu bāzei, par kuru jūs vēlaties iegūt pārskatu, nospiežat labo pogu, izvēlaties "Reports" un tad "Custom Reports":

3. Norādiet ceļu uz lejupielādēto faila (DBTabuluApraksts.rdl) atrašanās vietu.
4. Pirmo reizi laižot pārskatu, tiek parādīts brīdinājums, ka pārskata vaicājums var būt bīstams. Ja vēlaties redzēt pārskata rezultātus un uzticaties autoram, tad spiediet "Run".

5. Parādīsies pārskats! (vēlāk var šo pašu pārskatu var laist par jebkuru citu datu bāzi)

6. Ja vēlaties, tad šo pārskatu var saglabāt gan kā Excel failu, gan arī kā PDF failu (Brīdināšu gan, ka saglabājot PDF tas tiek ne pārāk skaisti saglabāts, jo neesmu parūpējies par to, lai būtu norādīti pareizi lapas izmēri).
Lai saglabātu vajadzīgajā formātā, jebkurā pārskata vietā nospiediet labo pogu, izvēlaties "Export" un izvēlaties vajadzīgo formātu:


Lietojiet! :).

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru