sestdiena, 2011. gada 26. februāris

Piemērs: DB Mail izmantošana SQL Server Agent

Vēl viens neliels piemērs DB Mail izmantošanai- šoreiz no SQL Server Agent. (rakstu sērija par šo tēmu- DB Mail kompsavilkums)

SQL Server Agent konfigurēšana lai varētu izmantot DB Mail. SSMS labā poga uz SQL Server Agent un jānospiež "Properties" :

Atveras SQL Server Agent parametru logs. Tajā izvēlamies "Alert System", ieķeksējam "Enable mail profile" un norādām pie "Mail System", ka izmantosim DB Mail. Pie "Mail Profile" norādam profilu, kas tiks izmantots e-pastu sūtīšanai- "MyTestProfile" (izveidots rakstā Konta un profila izveide e-pastu sūtīšanai (DB Mail)).
Rezultātā jāizskatās kā attēlā:
Pēc šo soļu veikšanas ir jāpārstartē SQL Server Agent, lai izmaiņas stātos spēkā! Tas notiek apmēram tā:
Kad SQL Server Agent ir pārstartēts, pirms izmantojam DB Mail ir jāveic vēl viens solis- jāpievieno operators:
Un aizpildām operatora vārdu un e-pastu:
No šī brīža mēs varam izmantot DB Mail!

Kā piemērs- SQL Server Agent darbam (job) pieliksim ziņojumu, kas jānosūta gadījumā, ja process beidzies veiksmīgi (hmm, diezgan dīvaini ka tā.. bet no otras puses- ja no rīta mūsu e-pastā nav nekas iekritis, tas var nozīmēt divas lietas- vai nu nestrādā DB Mail, vai arī uzdevums nav veiksmīgi beidzies. Tas varētu būt pat labāk, kā nesaņemt problēmu e-pastu tādēļ, ka DB Mail nestrādā.. no otras puses- ir tak zināms cik ātri iemācās ignorēt lielus kvantumus e-pastu un pat nepamanīt, ka kāds vienu rītu trūkst).
Izdarāms tāL jāatrod mūsu darba (job) paramteri- labā poga uz darba un "Properties", izvēlamies "Notifications", ieliekam ķeksīti pie "E-mail", norādām operatoru un kādā situācijā sūtīt e-pastu, pēc tam "OK" un lieta darīta. Izskatās apmēram tā:
Un ar to tad arī viss. Jāsaka, diezgan vienkārši.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru